Dompel u onder in virtuele werelden – zonder haperingen
Het is een lange dag geweest. De kinderen slapen eindelijk. U kruipt in bed en pakt er nog even uw smartphone of tablet bij voor een potje van uw favoriete spelletje. Maar wat gebeurt er nu? Eerst werkte alles prima, en nu loopt het beeld ineens vast. De reden kunt u wel raden: het routersignaal is te zwak. Dat maakt uw spelletje ineens veel minder leuk.
Welk online spelletje u ook speelt, het werkt alleen als het WiFi-signaal sterk genoeg is. Maar als u in een ruimte zit die verder van de router verwijderd is, kan uw spelletje er zonder waarschuwing zomaar mee ophouden. In een appartement is dat probleem op te lossen met een repeater, maar in een huis heeft u een Powerline-adapter nodig met WiFi-functie.
Hoe ontstaan storingen?
Ping, latency, lag? Wij leggen uit wat deze termen betekenen. Laten we een online roleplayinggame als voorbeeld nemen: u vormt met andere spelers een team en ontdekt samen prachtige werelden. U vecht tegen andere teams, wat betekent dat veel spelers tegelijkertijd toegang vragen tot de gameserver. De server verstuurt datapakketten, zodat de spelers weten wat er allemaal gebeurt. Als er tijdens dit overdrachtsproces vertragingen optreden, ontstaan er zogenaamde lags. Het spel hapert, uw personage bevriest soms voor enkele seconden, en de andere spelers laten u misschien vallen. In het ergste geval wordt de verbinding helemaal verbroken.
Hoe komt u erachter wat het probleem is? Een snelheidstest is de beste manier om het probleem te ontdekken. Deze tools meten niet alleen de bandbreedte van de beschikbare internetverbinding, maar analyseren ook de ping en bieden dus informatie over latency. De volgende regel geldt: hoe lager de ping-waarde, hoe stabieler de verbinding en lager de latency (in milliseconden). Lage latency betekent minder lags.
Onze productaanbevelingen voor u
Meer weten over toepassingen als gamen, thuiswerken en muziek en films streamen?
Gebruik onze toepassingsgids voor tips en productaanbevelingen